Page 17 - תום שירות - ינואר 2017
P. 17
צילומיםShutterStock :
בתיירות
שחי שנים אחדות בחו"ל וחוזר כעת לארץ .לדברי והכנת תפריטים ,קישוט ועיצוב מזון ,תזונה ,מאכלים מהיסטוריה וארכיאולוגיה ועד אמנות ואדריכלות .בזמן
מאיר-גרומן" ,אנשים שבאו במגע עם תרבות אחרת, לאומיים ובינלאומיים ועוד. הלימודים ,יכול הסטודנט להעמיק את הידע בתחומים
רכשו ידע בשפות זרות וצברו ניסיון מעבר לים ,יבואו שמעניינים אותו במיוחד ,כמו תיירות בדגש נוצרי או
אל עולם התיירות עם התאמה רבה יותר ורקע עשיר האגף להכשרה מקצועית בשיתוף משרד הכלכלה עבודה עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים .מי
יותר משל אחרים .כשמדובר במקצוע בינלאומי, פועל רבות להכשרת אנשי מקצוע בתיירות .דוגמא שמעדיף להדריך קבוצות מעבר לים יכול לבחור כמובן
בולטת היא אירוח שפים בכירים מומחים מסין
הרקע הזה יקר ערך". ומהודו בישראל ,שהתקיים לפני שנה בבתי הספר גם בקורס מלווי קבוצות בחו"ל.
האגף להכשרה מקצועית בתיירות פועל רבות לקולינריה ברחבי הארץ.את צריכה משהו נוסף?. מקום של כבוד בענף התיירות מוקדש לעולם
לעידוד צעירים וחיילים משוחררים להצטרף לענף השפים העבירו סדנאות אומן במוסדות לימודי הקולינריה .תחום האוכל והיין הפך בשנים האחרונות
משגשג ולבנות לעצמם קריירה בתחום .בכנס הקולינריה ברחבי הארץ :באילת ,בהרצליה ,בטבריה לאטרקטיבי במיוחד ,גם בזכות תוכניות ריאליטי כמו
חיילים משתחררים מקים האגף ביתן גדול ומרשים. ובתל-אביב .האתגר :שילוב בין המטבח הישראלי "מאסטר שף״ .זהו מקצוע שדורש לא רק יכולת טכנית,
בו ,יחד עם נציגי מוסדות הלימוד והמעסיקים והכשר למטבח המזרחי האותנטי .בסדנאות למדו אלא כושר המצאה ויצירתיות מהמעלה הראשונה.
הפוטנציאלים ,מחלקים המציגים למשתחררים מידע מאות אנשי המקצוע במלונות ובמסעדות שיטות לימודי אמנות הבישול משלבים ידע עיוני לצד עבודה
על היצע הלימודים וההכשרות המקצועיות בתחום. בישול חדשות ושילובים ייחודים היוצרים מנות מעשית ,כולל התמחות במסעדה ,בבית מלון או
מעבר לכנס ,מידע נוסף על מקצועות התיירות ניתן בחברת קייטרינג יוקרתית .בין הנושאים הנלמדים גם
למצוא באתר משרד התיירות ,ובו חוברת מפורטת: בטעמים חלומיים. תרבות היין ,תורת האירוח ,צרפתית מקצועית ,תכנון
"תיירות מקצוע עולמי" .אם לא די בכך ,רבים בכל אחד מהמקצועות שלעיל ,ניתן לפתח קריירה
משגשגת .עובדה זו מקבלת משנה תוקף אצל מי
המשך בעמוד 18
17