Page 17 - תום שירות - ינואר 2017
P. 17

‫צילומים‪ShutterStock :‬‬

   ‫בתיירות‬
‫שחי שנים אחדות בחו"ל וחוזר כעת לארץ‪ .‬לדברי‬          ‫והכנת תפריטים‪ ,‬קישוט ועיצוב מזון‪ ,‬תזונה‪ ,‬מאכלים‬        ‫מהיסטוריה וארכיאולוגיה ועד אמנות ואדריכלות‪ .‬בזמן‬
‫מאיר‪-‬גרומן‪" ,‬אנשים שבאו במגע עם תרבות אחרת‪,‬‬                                     ‫לאומיים ובינלאומיים ועוד‪.‬‬  ‫הלימודים‪ ,‬יכול הסטודנט להעמיק את הידע בתחומים‬
‫רכשו ידע בשפות זרות וצברו ניסיון מעבר לים‪ ,‬יבואו‬                                                           ‫שמעניינים אותו במיוחד‪ ,‬כמו תיירות בדגש נוצרי או‬
‫אל עולם התיירות עם התאמה רבה יותר ורקע עשיר‬         ‫האגף להכשרה מקצועית בשיתוף משרד הכלכלה‬                 ‫עבודה עם אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים‪ .‬מי‬
‫יותר משל אחרים‪ .‬כשמדובר במקצוע בינלאומי‪,‬‬            ‫פועל רבות להכשרת אנשי מקצוע בתיירות‪ .‬דוגמא‬             ‫שמעדיף להדריך קבוצות מעבר לים יכול לבחור כמובן‬
                                                    ‫בולטת היא אירוח שפים בכירים מומחים מסין‬
                                ‫הרקע הזה יקר ערך‪".‬‬  ‫ומהודו בישראל‪ ,‬שהתקיים לפני שנה בבתי הספר‬                                    ‫גם בקורס מלווי קבוצות בחו"ל‪.‬‬
‫האגף להכשרה מקצועית בתיירות פועל רבות‬               ‫לקולינריה ברחבי הארץ‪.‬את צריכה משהו נוסף?‪.‬‬              ‫מקום של כבוד בענף התיירות מוקדש לעולם‬
‫לעידוד צעירים וחיילים משוחררים להצטרף לענף‬          ‫השפים העבירו סדנאות אומן במוסדות לימודי‬                ‫הקולינריה‪ .‬תחום האוכל והיין הפך בשנים האחרונות‬
‫משגשג ולבנות לעצמם קריירה בתחום‪ .‬בכנס‬               ‫הקולינריה ברחבי הארץ‪ :‬באילת‪ ,‬בהרצליה‪ ,‬בטבריה‬           ‫לאטרקטיבי במיוחד‪ ,‬גם בזכות תוכניות ריאליטי כמו‬
‫חיילים משתחררים מקים האגף ביתן גדול ומרשים‪.‬‬         ‫ובתל‪-‬אביב‪ .‬האתגר‪ :‬שילוב בין המטבח הישראלי‬              ‫"מאסטר שף״‪ .‬זהו מקצוע שדורש לא רק יכולת טכנית‪,‬‬
‫בו‪ ,‬יחד עם נציגי מוסדות הלימוד והמעסיקים‬            ‫והכשר למטבח המזרחי האותנטי‪ .‬בסדנאות למדו‬               ‫אלא כושר המצאה ויצירתיות מהמעלה הראשונה‪.‬‬
‫הפוטנציאלים‪ ,‬מחלקים המציגים למשתחררים מידע‬          ‫מאות אנשי המקצוע במלונות ובמסעדות שיטות‬                ‫לימודי אמנות הבישול משלבים ידע עיוני לצד עבודה‬
‫על היצע הלימודים וההכשרות המקצועיות בתחום‪.‬‬          ‫בישול חדשות ושילובים ייחודים היוצרים מנות‬              ‫מעשית‪ ,‬כולל התמחות במסעדה‪ ,‬בבית מלון או‬
‫מעבר לכנס‪ ,‬מידע נוסף על מקצועות התיירות ניתן‬                                                               ‫בחברת קייטרינג יוקרתית‪ .‬בין הנושאים הנלמדים גם‬
‫למצוא באתר משרד התיירות‪ ,‬ובו חוברת מפורטת‪:‬‬                                             ‫בטעמים חלומיים‪.‬‬     ‫תרבות היין‪ ,‬תורת האירוח‪ ,‬צרפתית מקצועית‪ ,‬תכנון‬
‫"תיירות מקצוע עולמי"‪ .‬אם לא די בכך‪ ,‬רבים‬            ‫בכל אחד מהמקצועות שלעיל‪ ,‬ניתן לפתח קריירה‬
                                                    ‫משגשגת‪ .‬עובדה זו מקבלת משנה תוקף אצל מי‬

             ‫המשך בעמוד ‪18‬‬

‫‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22