Page 13 - חוזרים הביתה 2016
P. 13
הנלמדים גם תרבות היין ,תורת האירוח ,צרפתית אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים .מי שמעדיף לרבות קורס יועצי נסיעות (לחו"ל) או מפעילי תיירות
מקצועית ,תכנון והכנת תפריטים ,קישוט ועיצוב להדריך קבוצות מעבר לים יכול לבחור כמובן גם נכנסת .התפקיד כולל תפירת מסלולי טיול לפי מידה,
הזמנת כרטיסי טיסה ורכב שכור ,הסדרת שירותי
מזון ,תזונה ,מאכלים לאומיים ובינלאומיים ועוד. בקורס מלווי קבוצות בחו"ל. קרקע ועוד .זה מקצוע שדורש ידע מקיף ,מעקב
בכל אחד מהמקצועות שלעיל ,ניתן כאמור לפתח מקום של כבוד בענף התיירות מוקדש לעולם אחר הטרנדים החמים ביותר בענף וכדומה ,והתמחות
קריירה משגשגת .עובדה זו מקבלת משנה תוקף הקולינריה .תחום האוכל והיין הפך בשנים האחרונות בשלל נושאים מרתקים -כמו תיירות אקולוגית או
אצל מי שחי שנים אחדות בחו"ל וחוזר כעת לארץ. לאטרקטיבי במיוחד ,גם בזכות תוכניות ריאליטי כמו תיירות אוכל ויין .המקצוע נלמד היום בכמה בתי-
לדברי מינה גנם" ,אנשים שבאו במגע עם תרבות "מאסטר שף ".זהו מקצוע שדורש לא רק יכולת ספר להכשרה מקצועית ברחבי הארץ ,מבאר שבע
אחרת ,רכשו ידע בשפות זרות וצברו ניסיון מעבר טכנית ,אלא כושר המצאה ויצירתיות מהמעלה
לים ,יבואו אל עולם התיירות עם התאמה רבה יותר הראשונה .לימודי אמנות הבישול משלבים ידע עיוני ועד הכנרת.
ורקע עשיר יותר משל אחרים .כשמדובר במקצוע לצד עבודה מעשית ,כולל התמחות במסעדה ,בבית מקצוע נוסף הוא הוראת דרך ,המקצוע היחיד
מלון או בחברת קייטרינג יוקרתית .בין הנושאים בענף התיירות שנמצא בארץ תחת רגולציה .כיוון
בינלאומי ,הרקע הזה יקר ערך". שזה אחד המקצועות החשובים ביותר ,על פי חוק
יכולים לעסוק בו אך ורק בעלי רישיון מטעם משרד
צילומים באדיבות משרד התיירות התיירות; הלימודים נמשכים כשנתיים ומעניקים
נקודות זיכוי לתואר .תוכנית הלימודים כוללת מבחר
עשיר ומסקרן של תחומים ,שהופכים את הלומד
לאיש אשכולות של ממש :סדנת תקשורת בין אישית,
היבטים תיאורטיים של תיירות ומדיניות הסברה
לתייר ,היבטים משפטיים של המקצוע ,לימודי
יסוד על שלוש הדתות הגדולות ,וכמובן גם ידיעת
הארץ והטבע -מאקלים וגיאוגרפיה ועד בוטניקה
וזואולוגיה מקומית ,מהיסטוריה וארכיאולוגיה ועד
אמנות ואדריכלות .בזמן הלימודים ,יכול הסטודנט
להעמיק את הידע בתחומים שמעניינים אותו
במיוחד ,כמו תיירות בדגש נוצרי או עבודה עם
המשך בעמ' 14 13